vineri, 25 martie 2011

De ce nu mai uit la "Sinteza Zilei"

Dupa alegerile din 2009 am mai rarit frecventa cu care ma uitam la "Sinteza Zilei", acum am ajuns sa ma uit numai daca vine Bogdan Teodorescu si eventual Mugur Ciuvica.
Pe oricine altcineva ar aduce Gadea, daca nu e Bogdan Teodorescu si/sau Mugur Ciuvica in emisiune, mut postul.

Ieri era Mugur Ciuvica invitat dar tot am schimbat postul. De ce? Pai din cauza lui Mircea Badea. :-)) Pentru ca de la el am auzit prima oara ca Bogdan Chireac a facut afaceri "neoneroase" cu statul. Si ce inversunat era el ca nu a aflat "in timp util" Cristian Tudor Popescu! Cum explica el ca nu ai cum sa lucrezi cu un om in acelasi birou fara sa stii cu ce se ocupa - mai ales cand face MILIOANE de euro din afaceri cu statul!
Tine cineva minte emisiunea? Sau emisiunile, ca in mai multe baga din astea: "il stiti pe Bogdan Chireac, e tipul ala cu afacerea Motorola - STS."
Cine era ieri invitat in emisiune la Gâdea?

Pai ma "deontologilor" (va place cum folosesc vocabularul A3?), ieri mai aveati putin si cereati executia publica a lui Chireac (PE BUNA DREPTATE) si azi il invitati in emisiune?
Vai de capul meu, televiziune romaneasca!


Pe scurt, cine e invitatul de ieri din Sinteza Zilei:

Bogdan Chirieac a amestecat presa cu afacerile
08 Noi 2007
Bogdan Chirieac a semnat in "Gandul" un editorial in care ii ataca pe cei care faceau concurenta firmei de telecomunicatii in care el insusi este actionar.
Bogdan Chirieac pare sa-i fi facut o surpriza neplacuta lui CTP. Senior editorul ziarului "Gandul", Bogdan Chirieac, a intermediat, in 2006 si 2007, contracte de achizitie a unor echipamente de telecomunicatii de 24 de milioane de dolari, potrivit editiei de joi a ziarului "Evenimentul zilei". Furnizorul era Motorola, iar beneficiarul - Serviciul de Telecomunicatii Speciale.
Dati click si cititi mai departe.


Citez din alt articol:

Serviciul de Telecomunicatii Speciale si Ministerul Internelor si Reformei Administrative, condus de Vasile Blaga, au incredintat , fara licitatie, contracte firmei lui Bogdan Chireac, care controleaza compania Centrul pentru Servicii de Radiocomunicatii SRL(CSR).
Contractul cu MIRA a fost semnat in data de 2 februarie, iar contractul cu STS in data de 21 ianuarie 2006.
Chireac a fost nevoit sa-si dea demisia de la Gandul, dupa ce s-a aflat ca este beneficiarul unor contracte preferentiale de multe milioane de euro, tot din partea STS, anul trecut.
Ulterior, la inceputul lui 2007, Centrul pentru Servicii de Radiocomunicatii, firma lui Bogdan Chireac, primeste alte doua contracte, prin procedura de negociere fara anunt de participare, din partea unor institutii ale statului, informeaza Agentia Reporteri.ro. Primul contract atribuit lui Chireac este cel cu Ministerul Internelor si Reformei Administrative, care plateste 1.217.458 RON (fara TVA) pentru achizitionarea de radiotelefoane portabile Motorola MTH 800.
Al doilea contract a fost incredintat de Serviciul de Telecomunicatii Speciale, care a cumparat 15 bucati de repetitori indoor in banda 380-400 MHZ, pentru suma de 1.159.577 RON.
Tranzactiile s-au derulat prin firma Centrul pentru Servicii de Radiocomunicatii SRL, in care Chireac este asociat. Firma CSR este distribuitor autorizat in Romania cu extensie in fostele republici sovietice, avand ca punct de tranzit in Borosani(prin bunavointa D-lui Gheorghe Flutur), al echipamentelor de radiocomunicatii Motorola. Actionarii principali in CSR sunt doua septuagenare, respectiv mama lui Bogdan Chireac si a altui ofiter SIE , Radu Calin.
La ultimile verificari firma era inregistrata intr-o garsoniera din Drumul Taberei, cifra de afaceri de zeci de milioane de euro pe an din contracte cu statul , evident fara licitatie! Preturile cu care institutiile statului roman achizitioneaza bunuri si servicii de la CSR sunt incadrate in "domeniul fanteziei": 540.00 Euro pentru o baterie, 825.00 Euro pentru un manual de service, care, in mod normal se asigura gratuit de Motorola sau oricare alta firma producatoare.

"Deontologule" Gâdea, articolul e din 2007!
Acum ceva timp il injurati pe CTP pentru ca nu stia de afacerile colegului de redactie, si voi, dupa ce s-a scris mult despre afacerile lui Chireac il invitati in emisiune si comentati cu el?

Uite de asta nu ma mai uit la "Sinteza Zilei".

Niciun comentariu: