sâmbătă, 28 noiembrie 2009

Se poate si in Romania

Şi-a tăiat mîna cu tot cu os

În urmă cu două zile, un bărbat din localitatea Vultureşti şi-a tăiat mîna cu flexul. Sfîşiat de durere, a găsit totuşi puterea să sune la 112. Medicii de la Spitalul de Urgenţă "Sfîntul Ioan" Iaşi au reuşit, după o operaţie de şapte ore, să-i monteze antebraţul la loc, scrie Obiectiv de Vaslui.
Petronel Macovei, 31 de ani, a vrut să repare acoperişul unei bucătării şi s-a urcat pe scară cu flexul în mînă. Încercînd să taie o bucată de lemn, s-a dezechilibrat, iar discul de oţel i-a sărit peste mîna stîngă, secţionîndu-i antebraţul. "Şi-a tăiat mîna cu tot cu os. Se mai ţinea un pic", povesteşte soţia sa, Mihaela.
Sfîşiat de durere şi plin de sînge, bărbatul a găsit totuşi puterea să sune la 112. Ambulanţa care a răspuns la solicitare l-a transportat pe Petronel Macovei la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, unde i s-au acordat primele îngrijiri, apoi a fost transferat la Spitalul de Urgenţă "Sfîntul Ioan" Iaşi.
"Pacientul a ajuns la noi cu antebraţul pus într-o sacoşă cu gheaţă. După o operaţie care a durat şapte ore, am reuşit să-i salvăm mîna. Sperăm ca în maximum două luni ţesuturile să se refacă, iar omul să-şi recapete mobilitatea braţului cam într-un an şi jumătate. Asta, bineînţeles, după un program intens de recuperare", a declarat dr. Tudor Ciuhodaru, purtătorul de cuvînt al Spitalului de Urgenţă Iaşi.

Niciun comentariu: