luni, 9 februarie 2009

linkul zilnic


art-historia
Asta e linkul de azi...
Cand vreau sa vad case frumoase, merg pe bulevardul Dacia. Sunt case foarte frumose, case facute cu gust, case care, cred, au incapsulat si ceva din personalitatea constructorilor/arhitectilor/proprietarilor. Lucruri care nu se mai fac azi...
Merg pe bulevardul Dacia si ii spun Alinei ca eu nu as putea locui intr-o casa atat de mare si de frumoasa. De ce? Pentru ca eu mananc la computer, bag fulgi de porumb imbracat in pijamale, trotineta mea plina de glod sta pe hol si murdareste mocheta...
Casele mari si frumoase sunt facute pentru oameni cu stil, oameni care SIMT anumite lucruri, se poarta intr-un anumit fel. Au purtari lucrate in tmp, mostenite de la stramosii lor, chestii care nu prea se pot invata cand ai bani multi facuti cu vanzarea de blugi sau cu tonete in bazar.
Sincer, nu cunosc aproape pe nimeni care sa poata sa ma impresioneze, sa spun ca da, acei oameni sunt potriviti pentru casele din b-dul Dacia.
Majoritatea oamenilor pe care-i cunosc sunt mai mult "fitzosi"; BMW-ul, Mertzanul sau Audi-ul pe care il au nu-i fac deloc mai cu stil decat un banal DTP-ist cu trotineta.
Uneori as vrea sa-i iau de urechi si sa le trag cateva palme, sa-i trimit pe la muzee si pe la biblioteci inainte de se afisa prin nu stiu ce locatii asa-zis elegante.
Mult kitch, mult parvenitism, multe fitze. Bleah!

Daca va veti uita pe site-ul postat mai sus veti vedea ca unii proprietari de case/terenuri au facut ceva pentru a se "asorta" cu peisajul pe care il populeaza acum: darâmă, strica, sparg, construiesc mizerii, cuburi, chicinete... lucruri care se asorteaza mai mult cu prostia lor, cu lipsa de informare, cu parvenitismul si mai ales cu lumea (oameni) in care se invart.
Sa va fie rusine BĂ!

P.S.: Oameni care distrug ceea ce nu inteleg... cu ei s-a putut face comunismul.

Niciun comentariu: